ВНІС учасник агропромислової виставки «АГРО-2017»15.06.2017

Компанія ВНІС брала участь в Міжнародній агропромисловій виставці України «АГРО-2017», що проходила 7 - 10 червня 2017 р. на території Національного комплексу «Експоцентр України».

Це одна з найбільших агропромислових виставок в Україні та Східній Європі, яка цього року зібрала більше 1200 учасників з 15 країн.

Вже традиційно на «АГРО-2017» були представлені сільгосптехніка, агрохімія, рослинництво, тварини та товари для тваринництва тощо. Крім того, в рамках виставки були представлені і обласні експозиції, в яких приймали участь місцеві адміністрації, дослідні установи, галузеві навчальні заклади, підприємства харчової промисловості.

Відкрив виставку Прем’єр-міністр України – Володимир Гройсман.

«Український АПК – це 40 % валютної виручки, що надходить в Україну. Кожен шостий працюючий в державі сьогодні зайнятий в АПК. В Україні близько 70 % територій – це землі сільськогосподарського призначення» — підкреслив В.Гройсман під час відкриття «АГРО-2017».

Прем’єр-міністр пообіцяв галузі постійну підтримку, яка вже у 2018 році має зрости до 6,5 млрд., що на 1,5 млрд. більше ніж у нинішньому році.

Крім В. Гройсмана «АГРО-2017» також відвідали: замісник Міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, замісник Міністра агрополітики Олена Ковальова, торговий аташе держави Ізраїль в Україні Елізабет Солов’йова а також перший секретар по питанням продовольства та сільського господарства Посольства Німеччини Герман Інтеман та інші.

В рамках «АГРО-2017» були успішно проведені близько 50 семінарів, презентацій, конференцій, круглих столів та цілий ряд інформаційно-навчальних заходів, що дозволять малому та середньому бізнесу покращити свою конкурентоспроможність.

В наукових здобутках Всеукраїнського наукового інституту селекції (ВНІС) більше 50 винаходів по технології селекційного процесу, які стосуються методів створення вихідного матеріалу, батьківських компонентів, отримання гібридного насіння гетерозисних культур, в тому числі соняшнику, кукурудзи та ріпаків.

Результат нашої роботи, що було представлено до уваги аграріїв, є в Реєстрі сортів рослин України - а саме, 11 гібридів соняшнику, як звичайних, так і стійких до гербіцидів, що містять трибенурон-метил та гербіцидів імідазолінової групи, 2 сорти соняшнику, 10 гібридів кукурудзи, зернові та технічні культури.

В світі йде активний «пошук», відродження, покращення (селекція), й впровадження у виробництво «античних злаків» - забутих зернових.

Одним з таких видів є спельта. Спельта (Triticum spelta L.) є гексаплоїдним видом пшениці, була розповсюджена у давні часи, згодом зникла з посівів, залишившись лише у невеликих районах. На даний момент в Україні зареєстровані тільки два сорти спельти отримані Всеукраїнським науковим інститутом селекції – Зоря України (2012 р.), Європа (2015 р.).

Зважаючи на це, ми з нашими партнерами - компанією "ЕКО-КОНТИНЕНТ", що спеціалізується на виробництві обладнання для виготовлення хлібобулочних виробів з цільнозернового борошна, запропонували на огляд відвідувачів виставки Млин жорновий модифікований.

Невеликі габаритні розміри млина дозволили нам просто на виставці змолоти Спельту та отримати цільнозернове борошно, яке використовують для випічки смачного хліба або піци.

Отже, звернемо увагу на борошно.

Цільнозернове борошно вважається більш корисним, бо в ньому містяться всі складові частини зерна, а в них клітковина, вітаміни та мінерали, що необхідні людині для повноцінного харчування.

Які ж саме, високі якісні показники цільнозернового борошна зі Спельти? Особливо це стосується вмісту протеїну (до 25%), клейковини (до 50%).

Це дозволяє використовувати борошно зі спельти як окремо для виготовлення хлібобулочних й макаронних виробів, так і як поліпшувач до низькоякісного борошна.

Макроелементи: вміст калію на 10-15% більший, ніж у звичайної пшениці, фосфору на 60%, сірки на 70%, магнію на 35% більше, кальцію порівну.

Мікроелементи: вміст цинку на 25-30% більший ніж у звичайної пшениці, міді на 15%, заліза на 5-10%, селену на 100-200%, марганцю на 15-20%.

Що стосується амінокислотного складу, спельта в середньому має на 50% вищий показник кількості по кожній амінокислоті за м’яку пшеницю, а клітковини на 10%.

Ми працюємо та розвиваємося завдяки та разом з українськими аграріями, що працюють на щедрій українській землі – за для спільного майбутнього нашої України.

СохранитьСохранитьСохранитьСохранитьСохранить