Рекордна кількість відвідувачів та лінійка гібридів соняшнику07.09.2018

Всеукраїнський науковий інститут селекції виступив генеральним партнером по соняшнику виставки «Битва Агротитанів 2018» яка відбулась 4 -5 вересня на полях групи компаній «ТАК», що на Тетіївщині. Виставка вразила своїми масштабами - понад 2500 відвідувачів, 86 компаній-партнерів та майже 500 одиниць техніки.

   

          Значний ажіотаж у фермерів викликала демонстраційна ділянка посівів гібридів соняшнику селекції ВНІС. Ми продемонстрували всю лінійку соняшників які вирощувались за різними технологіями:

    • - класичні гібриди - Українське сонечко, Український F1, Заграва, Атілла;
    • - SU гібриди, толерантні до гербіцидів які містять трибенурон-метил, Сонячний настрій, Матадор, Дракон;
    • - IMI гібриди, толерантні до Євро-лайтнінгу – Армагедон, Карлос 105, Карлос 115.

         На час проведення заходу, гібриди вже були у фазі повної стиглості. Фермери мали змогу відмітити однорідність дозрівання гібридів та добру виповненість кошиків. Також на виставці презентували нові гібриди соняшнику толерантні до гербіцидів які містять трибенурон-метил  – це Шенон, Фолк та Амато. Новий гібрид соняшнику Шенон відзначається високою стійкістю до нових рас вовчка (A – G).  Також доповнилась лінійка гібридів соняшнику, що стійкі до Євро-лайтнінгу новим гібридом Євро. Євро - ранньостиглий гібрид інтенсивного типу, пластичний до вирощування в різних ґрунтово-кліматичних зонах України. Відзначається високою жаро- та посухостійкістю. Характеризується високою толерантністю до гербіцидів групи імідазолінонів та відсутністю зовнішніх проявів токсикації.

       Парій Ярослав Федорович - відомий селекціонер, співзасновник та співвласник компанії ВНІС презентував досягнення та напрацювання в селекції сількогосподарських культур. “На сьогодні компанія ВНІС, має широку лінійку гібридів соняшнику, кукурудзи та озимого ріпаку, здійснює селекцію сортів озимого жита, пшениці, спельти і готові все це презентувати сьогодні. Всеукраїнський науковий інститут селекції - це команда науковців та фахівців, що працюють задля полегшення праці аграріїв та збагачення українського ринку достойними гібридами провідних сількогосподарських культур” зазначив у промові Ярослав Парій.

     Провідний агроном Всеукраїнського наукового інституту селекції Скорик Володимир Вікторович поділився секретами технології вирощування наших гібридів соняшнику задля отримання максимальної врожайності.

 

     Кожен відвідувач виставки «Битва Агротитанів 2018» мав змогу продегустувати та оцінити високі смакові якості нових гібридів цукрової кукурудзу нашої селекції.

     Приємною несподіванкою був розіграш суперподарунків від генерального партнера Битви Агротинанів 2018 - компанії ВНІС. Відвідувачі виставки, що приймали активну участь у вікторинах та демонстрації техніки, отримали в подарунок від Всеукраїнського наукового інституту селекції сертифікати на насіння соняшнику для 25 га посівної площі та на насіння кукурудзи для 15 га посівної площі, а також супер-рюкзаки для агрономів.

    

     Щиро вдячні всім хто завітав до нас під час виставки. Слідкуйте за нашими новинками та подіями. Ми працюємо задля вашого процвітання!