МИ ВІДКРИЛИ СЕЗОН "ДНІВ ПОЛЯ"21.08.2018

 День поля є унікальною подією для аграріїв, де можна обмінятись досвідом, протестувати різні технології вирощування та оцінити стан посівів сільськогосподарських культур.

 Цей рік не став вийнятком, господаство СФГ «НИВА-1»,  що розташоване в с. Привільне Нікопольського району Дніпропетровської області гостинно прийняло в себе фермерів та виробників насіння і засобів захисту рослин.

 

Розпочав захід з вітального слова директор господарства СФГ «Нива-1» Жига Олег Григорович. Надалі, за програмою, гості ознайомилися з презентацією гібридів соняшнику та кукурудзи компаній учасників.

            Всі представлені гібриди різних виробників висіяні 23 квітня  за технологією (No-Till) з густотою 56 тис. рослин на 1 га на глибину загортання 5см. До посіву (18 квітня) було внесено гербіцид суцільної дії на основі солей гліфосату.

Мінеральне живлення: 200 кг/га сульфату амонію по таломерзлому грунту та 100 кг/га амофосу при посіві в рядок.

Запас вологи станом на 1 березня в метровому шарі грунту становив 200 мм, а за період вегетації випало ще 150 мм опадів.

            Всі представлені на демонстраційному полі гібриди розміщені двома блоками:

  1. Стійкі до гербіцидів групи імідазолінонів (ІМІ). Хімічний захист від бур'янів проведено в фазі 4-х справжніх листків препаратом Вітілайт (1,2 л/га).
  2. Стійкі до гербіцидів групи трибенурон-метилу (SU). Хімічний захист в фазі 4-х справжніх листків - гербіцид Голдстар (0,03 гк/га) та через 5 днів гербіцид Квін Стар Макс (0,8 л/га).

У посівах господарства були представлені гібриди соняшнику Всеукраїнського наукового  інституту селекції технології ІМІ – Армагедон, Карлос 105, Карлос 115 та технології SU – Сонячний настрій, Дракон і Матадор.

Відвідувачі дня поля мали змогу переконатись у високій продуктивності  наших гібридів.  Кошики соняшнику та зерно уже сформовані, а гібриди соняшнику середньої групи стиглості Сонячний настрій, Матадор, Карлос 105 досягнули фази воскової стиглості.

 Володимир Вікторович Скорик, заступник директора з агрономічних питань ТОВ «АПК ВНІС», поділився досвідом та рекомендаціями вирощування гібридів соняшнику селекції ВНІС. Основний акцент був зроблений на високоврожайні гібриди  Армагедон, Карлос 105 та Карлос 115, які стійкі до 5-6 рас вовчка, а в поєднанні з толерантністю до гербіцидів групи імідазолінонів можуть забезпечити достойний економічний ефект вирощування в складних грунтово-кліматичних  і посушливих умовах степової зони України. 

Не лишилися без уваги SU гібриди соняшнику – Сонячний настрій, Матадор, Дракон – гібриди мають високу посухо та жаростійкість, забезпечують стабільний та високий урожай. Застосування  гербіцидів що містять трибенурон-метил дозволяє висівати будь-яку культуру в сівозміні після соняшнику.

Жвавий діалог між торговими представниками та гостями заходу при огляді дослідних посівів соняшнику свідчив про високу зацікавленість гібридами селекції ВНІС.

По завершенню офіційної частини семінару  за смачним обідом відвідувачі активно обговорювали інформацію отриману на полі. Ділилися досвідом та складали плани на наступний сезон. Приємною частиною заходу був розіграш цінних подарунків від організаторів.

Команда фахівців ВНІС забезпечує відкритість та доступність інформації для забезпечення максимально успішного вирощування соняшнику, підтримує господарства на всіх етапах вирощування, та вчасно реагуємо на будь-які запити чи побажання.

Слідкуйте за новинами на нашому сайті та приєднуйтесь до нас на наступних днях поля.