Фолк — новинка в лінійці засухостійких гібридів соняшнику селекції ВНІС29.03.2019

Компанія ВНІС слідуючи за потребами сільгоспвиробників постійно працює над оновленням та розширенням лінійки гібридів соняшнику. Останні роки селекціонери Всеукраїнського наукового інституту селекції зосередили свої зусилля на створенні нового покоління гібридів: високопродуктивних, адаптованих до різних напрямів і технологій вирощування, груп стиглості та стійкості до хвороб і стресових факторів.

Одним із таких гібридів, що здатен задовольнити вимоги аграріїв став новий гібрид соняшнику – Фолк. Це простий ранньостиглий гібрид, стійкий до гербіцидів що містять трибенурон-метил (SU) — 50 г/га.

Фолк - гібрид інтенсивного типу, що характеризується відмінною стійкістю до несправжньої борошнистої роси та високим потенціалом урожайності в посушливих умовах. Завдяки добрим темпам росту на початкових етапах розвитку Фолк здатен ефективно використовувати весняну вологу, що сприяє формуванню добре розвиненої кореневої системи. Крім того Фолк вирізняється високою жаростійкістю, що забезпечує максимальну виповненість кошику навіть у посушливих регіонах Півдня і Сходу України.

За належного дотримання технології та нормальних кліматичних умов, забезпечує врожайність від 3,5 до 4 т/га, при цьому його потенціал сягає 5,6 т/га. До того ж, рекомендована густота сівби Фолку у Степу починається від 45 тисяч, а в Лісостепу – 50-55 тисяч. Вегетаційний період складає 110 днів.

Важливо, що Фолк, як і інші новинки провідної вітчизняної селекційної установи, характеризується широким спектром стійкості від цілої низки стресових факторів. Передусім – до полягання та осипання, а також до іржі, несправжньої борошнистої роси і соняшникової молі. Також Фолк володіє стійкістю до шести рас вовчку, що дає змогу поєднувати різні рівні захисту.

Гібрид належить до лінолевого типу і забезпечує олійність зернят на рівні не нижче, аніж 50%.

Для ознайомлення з описом даного гібриду переходьте за посиланням ⟹