Новинки гібридів КУКУРУДЗИ на сезон 202312.10.2022

У сезоні 2022/23 портфоліо кукурудзи ВНІС поповнили нові гібриди, які розроблено для агрокліматичних умов України. Компанія акцентує на селекції гібридів із високим стабільним урожаєм та з хорошою вологовіддачею зерна — те, чого вимагає ринок і є економічно виправданим.

Тож пропонуємо вашій увазі огляд гібридів-новинок: ПАРАДІЗ і МАНТІКОРА. 

ПАРАДІЗ (ФАО 270) — новий пластичний гібрид зернового напряму. Зерно кременисто-зубовидного типу, має по 16 рядів у качані. Стійкий до вилягання. Характеризується високою посухостійкістю та стійкістю до таких хвороб, як гельмінтоспоріоз, фузаріоз і пухирчаста сажка. Потенціал урожайності — 19 т/га.

Гібрид адаптовано до вирощування в умовах Лісостепу та Степу України. 

МАНТІКОРА (ФАО 310) — новий пластичний гібрид зернового напряму, придатний для отримання біогазу. Зерно кременисто-зубовидного типу, 16–18 рядів зерен і 44 зерен у ряду. Має високий потенціал урожайності — 21 т/га. Характеризується високою стійкістю до посухи та стійкістю до вилягання. Володіє досить високою генетичною стійкістю до основних хвороб кукурудзи.

Найкраще розкриває свій потенціал в умовах достатнього та помірного зволоження. Рекомендована густота стояння рослин перед збиранням на зерно у зонах достатнього зволоження — 75–80 тис. росл./га, у зоні помірного зволоження — 65–75 тис. росл./га, а в зоні недостатнього зволоження — 55–60 тис. росл./га.

Детальну інформацію про кожний продукт і його наявність можна отримати в регіонального представника.

Тривала та плідна робота селекціонерів Всеукраїнського наукового інституту селекції (ВНІС) дозволяє українському аграрію отримувати стабільні прибутки, зменшуючи витрати на насіння гібридів соняшнику та кукурудзи від справді українського якісного виробника.