Високопродуктивні, чи стабільні? ВНІС пропонує гібриди кукурудзи під будь-які потреби14.09.2023

Стенд Всеукраїнського Наукового Інституту Селекції під час Битви Агротитанів. На фото: Сергій Смілянець, агроном компанії “ВНІС”, та Анна Горніцька, менеджер з маркетингу компанії “ВНІС”

Фото: Стенд Всеукраїнського Наукового Інституту Селекції під час Битви Агротитанів. На фото: Сергій Смілянець, агроном компанії “ВНІС”, та Анна Горніцька, менеджер з маркетингу компанії “ВНІС”

NB: Відтепер в портфоліо гібридів кукурудзи ВНІС з’явилися новинки, які розширили лінійку груп стиглості відповідно до ФАО. На сьогодні ВНІС пропонує українським агровиробникам гібриди для всіх зон вирощування кукурудзи відповідно до різних груп стиглості.

Селекція, перевірена роками

Всеукраїнський Науковий Інститут Селекції (ВНІС)  це найпотужніший український виробник насіння. Постійна наукова робота кращих спеціалістів, використання світових інноваційних технологій селекції дозволило компанії за три десятиліття роботи не тільки сформувати потужне портфоліо, що відповідає на всі запити українських аграріїв, а й гідно конкурувати зі світовими лідерами галузі. Крім того, завжди приємним бонусом для аграріїв є оптимальне поєднання високої якості насіннєвого матеріалу та доступної ціни.

Фото: Усі учасники події радо смакували варену кукурудзу  цукрові гібриди компанії “ВНІС”

Нові гібриди у портфоліо  “Мантікора” та “Парадіз”: переваги та відмінності

На сьогодні українським аграріям доступна селекційна лінійка гібридів кукурудзи компанії «ВНІС» з ФАО від 210 до 370, які придатні не тільки для вирощування на зерно, а й на силос. Окремі гібриди мають спрямування на біогазове виробництво. До слова, усі гібриди ВНІС характеризуються підвищеним вмістом крохмалю. У 2023 році на ринок вийшли дві новинки  гібриди «Мантікора» та «Парадіз».

— Ключовими особливостями цих гібридів є забезпечення вищої врожайності та підвищеної стійкості до різних стресових факторів, — розповідає Анна Горніцька, менеджер з маркетингу компанії «ВНІС». — Наші селекціонери адаптували ці гібриди під нестабільні умови сьогодення.

МАНТІКОРА — це середньостиглий гібрид з ФАО 310, має кременисто-зубовидний тип зерна, високу посухостійкість. Напрямок використання: зерновий, силосний, на виробництво біогазу. За роки випробування середня врожайність склала 14 т/га.

— Гібрид кукурудзи «Парадіз» став першим в нашому портфоліо з ФАО 270. Таким чином у нашому портфоліо є всі групи стиглості, — пояснює Сергій Смілянець, агроном компанії «ВНІС». — Щодо популярності наших гібридів серед агровиробників, то не можна сказати, що якісь гібриди є більш популярні, а якісь — менше. Адже кожен агровиробник вибирає під себе — більш інтенсивні, чи ті, які швидше скидають вологу, хоча й мають менший потенціал врожайності.

ПАРАДІЗ — це новий пластичний, середньоранній гібрид з ФАО 270, має кременисто-зубовидний тип зерна, стійкий до посухи. Напрямок використання гібрида: на зерно, силос. За роки випробування середня врожайність гібрида — 13,5 т/га.

— У нашого агропідприємства землі розташовані на Поліссі, а це, як відомо, здебільшого піщані ґрунти. В цьому році ми всі свої поля засіяли гібридами кукурудзи різних компаній-виробників, серед них були й гібриди компанії «ВНІС», — розповідає Віталій Тернопільський, фермер з Рівненщини. — Цього року ми висіяли дві новинки — гібрид «Парадіз» з ФАО 270 та гібрид «Мантікора» з ФАО 310. Обидва гібриди, порівняно з іншими, на сьогодні виглядають відмінно!

— Посіви на сьогодні стоять зеленіші, ніж інші, при повністю сформованих і налитих качанах. Здивував той факт, що вони краще перенесли високі температури серпня. Також хочу відзначити, що гібриди компанії «ВНІС» краще витримали приморозок на початку червня, і взагалі низькі температури кінця травня, не виявивши ефекту “хвилястості” поля, що спостерігається на інтенсивних гібридах іноземної селекції. Надалі спостерігаємо, як зерно віддаватиме вологу і з якою вологістю буде на момент збирання, тоді зробимо остаточні висновки. Але вже багато плюсів, — поділився враженнями фермер.

Гібриди кукурудзи ВНІС  це гарантія стабільної врожайності, навіть на невисоких агрофонах

На сьогодні не втрачають актуальності вже добре відомі ринку гібриди: ВН 63 (ФАО 280), Гран 310 (ФАО 250), а одним з найпопулярніших є гібрид ВН 6367 з ФАО 320.

— Гібрид ВН 6367 чудово демонструє себе особливо в центральних та західних областях: аграрії отримають стабільний врожай понад 9 т/га. Натомість у регіонах, що межують з Півднем України​, фермери обирають гібриди з меншим ФАО, — коментує Сергій Смілянець. — А, отже, ВН 63 не втрачає там популярності, тому що фермери не женуться за «одноразовими» показниками, а прагнуть досягти стабільної рентабельності виробництва.

Компанія «ВНІС» постійно працює над покращенням лінійки продуктів. Основна мета селекціонерів — гарантувати агровиробникам стабільну врожайність за різних умов вирощування.

— Наші селекціонери невтомно працюють над виведенням власних гібридів, які максимально адаптовані під потреби українських агровиробників. І щороку ми помічаємо, що все більше фермерів стають нашими задоволеними та, головне, постійними клієнтами, — зазначила Анна Горніцька.