Найпотужніший український виробник насіння ВНІС поповнив портфоліо новими гібридами кукурудзи19.09.2023

Сьогодні ВНІС є найпотужнішим українським виробником насіння. Інститут пропонує українським агровиробникам гібриди для всіх зон вирощування кукурудзи відповідно до різних груп стиглості.

Зараз українським аграріям доступна селекційна лінійка гібридів кукурудзи компанії «ВНІС» з ФАО від 210 до 370. Вони придатні не тільки для вирощування на зерно, а й на силос. Окремі гібриди навіть мають спрямування на біогазове виробництво. Цьогоріч на ринок вийшли дві новинки — гібриди «Мантікора» та «Парадіз».

Як розповіла менеджерка з маркетингу ВНІС Анна Горніцька для статті Високопродуктивні, чи стабільні? ВНІС пропонує гібриди кукурудзи під будь-які потреби, ключовими особливостями цих гібридів є забезпечення вищої врожайності та підвищеної стійкості до різних стресових факторів. Селекціонери компанії адаптували ці гібриди під нестабільні умови сьогодення.

Мантікора — це середньостиглий гібрид з ФАО 310. Він має кременисто-зубовидний тип зерна та високу посухостійкість. Парадіз — це пластичний, середньоранній гібрид з ФАО 270, також з кременисто-зубовидним типом зерна та стійкий до посухи.

— Цьогоріч ми всі свої поля засіяли гібридами кукурудзи різних компаній-виробників, серед них були й гібриди компанії «ВНІС». Цього року ми висіяли дві новинки — гібрид «Парадіз» з ФАО 270 та гібрид «Мантікора» з ФАО 310, — розповідає Віталій Тернопільський, фермер з Рівненщини. — Обидва гібриди, порівняно з іншими, на сьогодні виглядають відмінно! Посіви стоять зеленіші, ніж інші, при повністю сформованих і налитих качанах. Здивував той факт, що вони краще перенесли високі температури серпня, краще витримали приморозок на початку червня, і взагалі низькі температури кінця травня, не виявивши ефекту “хвилястості” поля.

Зазначимо, що обидва нові гібриди кукурудзи від ВНІС можна використовувати як на зерно, так і на силос, Мантікору — також і на виробництво біогазу.